Bana Jánost választotta alpolgármesternek a testület

Bana Jánost választotta alpolgármesternek rendkívüli ülésén a képviselő-testület. A grémium előző tanácskozásán módosította a Szervezeti és Működési Szabályzatát, lehetővé téve, hogy három alpolgármestere legyen a városnak. Ez azért vált szükségessé, mert Süli János miniszteri kinevezése miatt a polgármesteri teendőket Szabó Péter általános helyettesként látja el.

Bana János korábban a gazdasági bizottság elnöke, illetve a humánpolitikai bizottság, valamint a turisztikai és városmarketing bizottság tagja volt. Mivel alpolgármesterként ilyen feladatokat nem láthat el, ezeken a posztokon változás történt. A gazdasági bizottság elnökének Bordács Józsefet választotta a képviselő-testület, a humánpolitikai bizottság tagjának szintén, a turisztikai és városmarketing bizottságban pedig ezután Horváth Zoltán dolgozik.

Az előző ülésen a bizottsági struktúra átalakításáról is döntöttek, megszűnt a köznevelési és kulturális, valamint a közbiztonsági, ifjúsági, sport- és esélyegyenlőségi bizottság, és létrehozták a köznevelési, kulturális és társadalmi kapcsolatok bizottságot. A szerdai ülésen elnöknek Magyarné Nagy Edinát választották, a bizottság tagjai Horváth Zoltán és Kovács Sándor képviselők, a külső tagok pedig Bunkóczi András és Pach János.