Újabb lélegzetvételhez jutott a Fortuna

Újabb hatvan nap haladékot kapott a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsától a Fortuna Rádió, így 2017. október 21-ig biztosan szólhat Paks rádiója.

A Rádió 96,3 Kft. kérelmének helyt adva július 18-án tartott ülésén a Médiatanács immár másodízben hosszabbította meg a Fortuna ideiglenes médiaszolgáltatási engedélyét.

Strasszer Andrea tulajdonos, ügyvezető azt mondta, a bírósági ügyek lezárultáig szólhat a rádió ideiglenes engedéllyel. Mint korábban írtunk róla, a paksi frekvenciáért ketten szálltak versenybe. Mindkét aspiráns fellebbezett pályázata elutasítása ellen. A bírósági eljárás határideje egyébként már lejárt.

A mostani pozitív döntés ellenére a jövő bizonytalan, hiszen ez csupán ideiglenes engedély. Strasszer Andrea nem bízik a bírsági eljárás kedvező lezárásában. Véleménye szerint mindkét keresetet elutasítja a bíróság. Ha a Médiatanács ezt követően haladéktalanul kiírja a pályázatot, az eljárás lezárásáig hatvan naponként lehet kérni hosszabbítást és visszatér a remény arra, hogy marad helyi rádió Pakson.

Süli János miniszter korábban a Fortuna Rádióban beszélt arról, hogy helyi rádióra szükség van Pakson, hiszen szerepe van a nukleáris létesítmények balesetelhárítási rendszerében, de jelentősége még inkább megnő az erőműépítés idején.