Vádemelés a szexuális bűncselekménnyel vádolt zenetanár ellen

Vádat emelt a Komlói Járási Ügyészség az ellen a paksi zenetanár ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy az általa szervezett táborban kislányokat molesztál.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a pedagógus végzettségű férfi több éven keresztül szervezett művészeti táborokat Baranya és Tolna megyében 7 és 14 év közötti gyermekek számára. A zenetanár a 2014-ben és 2015-ben rendezett táborokban ismerkedett meg a későbbi sértettekkel, egy 11, illetve egy 12 éves kislánnyal. Rájuk különös figyelmet fordított, velük rendszeresen a többi táborozótól eltérően többet foglalkozott. A férfi a táborozások alkalmával rendszeresen aludt egy sátorban a kiskorú táborozókkal. Ezen alkalmakkor, mikor a többiek elaludtak a férfi a kiválasztott lányok mellé feküdt, simogatta őket. Több esetben előfordult, hogy a férfi a lányokat szájon csókolta.

Mivel a kiskorú gyermekek a táborozás alatt a férfi felügyelete alatt álltak, ezért a cselekménye a nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés – írja az ügyészség.

A zenetanár mostanáig előzetes letartóztatásban volt, a bírósági eljárást azonban már házi őrizetben várja. Mint korábban megírtuk 2016. június 28-án tartottak házkutatást a komlói rendőrkapitányság nyomozói a paksi zenetanár szolgálati lakásában, keresték fel az iskolát ahol dolgozott. A tanárt, aki 2010 óta szervezett iskolai munkájától függetlenül kreatív táborokat, ezután vették őrizetbe szexuális visszaélés megalapozott gyanú miatt.