Art Major Session – avagy a kultúra oázisa Gyapán

Pakson meghonosította a Blueskarácsonyt és a klubkoncerteket, legújabb projektje az Art Major Session, ahol műfaji határok nélkül, igényes zenei produkciókat készítenek és tesznek közzé. Eközben nem a profit, hanem a minőségi munka az elsődleges cél. Az Art Major Session – ahogy producere, Ulbert Ferenc mondja – a kultúra oázisa. Később egy fesztivál és egy kulturális komplexum is felsorakozik majd mögé. A helyszín, az épület már megvan Gyapán, „csak” fel kell újítani

Elkezdődött a brandépítés is, mert Ulbert Ferenc tisztában van azzal, hogy évek kellenek ahhoz, hogy megismerjenek egy ilyen projektet. Ezért rendezett be egy budapesti stúdiót, ahol hang- és képfelvételek készítenek, amelyeket saját dizájn alatt publikálnak. Eddig közel tucatnyi anyagot készítettek kivétel nélkül kiváló magyar és külföldi zenészekkel, akik örömmel fogadták a lehetőséget.

A Gyapán élő zenész már letette névjegyét a zenészvilágban. Három amerikai zenei díjat nyert mostanáig zenésztársaival. A Gébert-Ulbert Project, amelyet Gébert Attilával alkot, instrumentális zenét játszik és több énekessel dolgozik. Hesz Ádám, Szász Ági, Ferenczi Andris, Fekete Jenő és Pákai Petra is köztük van. Ulbert Feri azt vallja, hogy nem tehetség kell elsősorban ahhoz, hogy valaki kiváló zenész legyen, hanem – mint az élet sok más területén – kitartás.

A témával bővebben is foglalkozik a Paksi Hírnök augusztus 4-én megjelenő száma.