Számít a paksi vállalkozókra az önkormányzat a városfejlesztésben

Fórumok keretében fogja folyamatosan tájékoztatni a városfejlesztési feladatokról a helyi vállalkozókat a városvezetés, hiszen alapvetően rájuk számít a felkészülés során. Erről Szabó Péter alpolgármester beszélt az ipari parkban tartott egyeztetésen.

Megnőtt az érdeklődés Paks iránt, egyre több vállalkozás informálódik a lehetőségekről. Az ipari parkban és a város környékén is keresik a befektetésre alkalmas területeket.

– Az érdeklődés sokrétű, a kisebbektől a nagybefektetőkig egyre többen tájékozódnak. A város ipari területek kijelölésével és azok közművesítésével készül az igények kielégítésére, emellett folyamatos a tervezési munka – tudtuk meg dr. Sztruhár Sándortól. Utóbbi területen nagy segítségükre van a térségfejlesztésért felelős államtitkárság: a városvezetéssel és az ipari park kft-vel együttműködve, az igényeket és a meglévő kapacitásokat összevezetve kívánnak egy jól tervezhető programot kialakítani az atomerőmű-beruházás kapcsán jelentkező jövőbeni feladatokra – mondta el a Paksi Ipari Park Kft. ügyvezetője.

A nem paksi befektetők mellett a helyi vállalkozások egy része is megkezdte a felkészülést, számukra is minden segítséget megad az önkormányzat ahhoz, hogy már az atomerőmű-beruházás előkészítő szakaszában részt vehessenek a városfejlesztési munkában, hiszen ezekben a feladatokban alapvetően a paksi vállalkozókra számít a városvezetés.

– Szeretnénk felkészíteni a helyi cégeket erre az időszakra, aminek részeként szakmai fórumokon tájékoztatjuk a következő hónapokban a paksi vállalkozások képviselőit az elképzelésekről. A lakosság és a vállalkozók mellett nagyon fontos a szakmacsoportok felkészítése is a változásokra, ezért fórumra várjuk majd az oktatási, valamint a szociális és egészségügyi ágazatban dolgozókat is – tájékoztatott Szabó Péter alpolgármester.