Megérkezett az új rendezvényhajó Paksra

Befutott Paksra csütörtökön délelőtt az új rendezvényhajó. Szegedről érkezett, ahonnan július 30-án indították útjára. Elkészítésére az önkormányzat a MAHART Tiszayacht Kft.-nek adott megbízást. Az uszályt, amelyik eddig vízi színpadként szolgált az önkormányzat értékesítette, az új érkezésére el is vontatták.

A régi uszály. Fotó: Vida Tünde/Paksi Hírnök
A régi uszály. Fotó: Vida Tünde/Paksi Hírnök

A hajó érkezése előtt az önkormányzat tereprendezést végzett a Duna-parton, új kikötőbakok is készültek és kiépítették az elektromos és vizes betáplálást, amire még rá kell kötni.

Kisebb, kompaktabb, de sokkal esztétikusabb az új víziszínpad, mint elődje volt. Öltözők, vizesblokkok vannak rajta, s tartozik hozzá egy úgynevezett csurma, ami kikötőként szolgál.

Az új létesítményen még vannak feladatok, üzembe helyezése nem történt meg, így nem tud helyet adni az augusztus 20-i rendezvényeknek, ezért azokat az ASE Csarnok melletti területen rendezi meg az önkormányzat megbízásából a Csengey Dénes Kulturális Központ – mondta el Magyarné Nagy Edina képviselő.

A köznevelési, kulturális és társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke azt is elmondta, hogy arról még nem született döntés, hogy a korszerű és esztétikus rendezvényhajó azon túl, hogy egyes városi programok helyszínéül szolgál, milyen funkciót tölt majd be.