Nem sikerült a címvédés a paksiaknak a Tűzkakas strandfoci bajnokságon

A Jászberény Öregfiúk csapata nyerte a XXII. Tűzkakas Országos Tűzoltó Strandfoci Bajnokságot, amelynek döntő mérkőzéseit hétvégén játszották a paksi ürgemezei strandon. A jászberényiek a fináléban a Kiskunhalas együttese ellen arattak 3:1-es győzelmet.

Idén huszonnégy csapat nevezett a bajnokságra, a döntőben tizennyolcan küzdöttek a vándorkupáért – tették mindezt a negyvenfokos hőségben, a paksi strand forró homokjában. A csapatokkal népes szurkolótábor is érkezett.

A tavalyi győztes paksiaknak idén nem sikerült a címvédés. Most a kilencedik helyen végeztek, miután a pécsi hivatásos tűzoltók csapata ellen vívott kemény küzdelemben 4:2-re alulmaradtak – tájékoztatott Boros Brigitta, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az elődöntőben a dombóváriak fogadták Kiskunhalas csapatát, a jászberényiek pedig a Dunaferr együttesét. Ebből a csatából Kiskunhalas és Jászberény került ki győztesen, így Dombóvár a Dunaferr-rel küzdött meg a harmadik helyezésért, a viadal eredménye 4:1 lett az Dombóvár javára. A vándorkupát végül a Jászberény Öregfiúk csapata nyerte el. További sorrend: Kiskunhalas, Dombóvár, Dunaferr, Szekszárd.

A bajnokságon a különleges teljesítményeket is díjazták. A legtöbb gólt Tóth István, a Jászberény Öregfiúk tagja lőtte, míg a torna legjobb játékosa a dombóvári Juhász István lett. A kiskunhalasi Borbás Roland kapuját tudták a legkevesebbszer bevenni, míg a legsportszerűbb csapatnak járó elismerést a legkevesebb személyi hibával játszó szekszárdiak zsebelhették be.