Apait, anyait beleadva segítenek a nélkülöző családoknak

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezett segélyhívásra válaszul egy teherautónyi adományt küldött a Segítők háza a körülbelül hétszáz lelkes Ládbesenyőre, hogy nélkülöző családokon segítsen.

Kedden délután pakolták az önkéntesek a bútorokat, háztartási gépeket, ruhákat, gyermek kerékpárokat, rollereket, háztartási berendezéseket a kamionra. Az adományok az elmúlt két hónapban gyűltek össze. – A paksiakban nagyon nagy a segítőkészség, egyre többen gondolják úgy, hogy jobb adni, mint kapni – jegyezte meg az Önzetlenül Segítők Paks Nonprofit Alapítvány létrehozója.

Molnár Imréné Ancika arról számolt be, hogy már küldtek egy kisebb autónyi rakományt, de azt a hírt kapták, hogy 28 család mélyszegénységben él, nagy szükség van a segítségre.
A kapcsolat egy közel tizenöt évvel korábbi karitatív cselekedetből sarjadt: Molnár Imréné és társai az árvíz sújtotta Edelénybe küldött rengeteg ruhát. Valaki megőrizte az elérhetőségét, s írt egy segélykérő levelet.

Ancikáék a Ládbesenyőről érkezett kis teherautót megpakolták, de úgy gondolták az nem elég, ezért a paksiakhoz fordultak. Az elmúlt két hónap során nemcsak sok hasznos holmi gyűlt össze, de sikerült megoldani a szállítást is: a TESÓ Kft. teherautót biztosított, az atomerőmű pedig vállalta a fuvardíjat. – Beleadtunk apait, anyait, hogy minél többet tudjunk segíteni – mondta Molnár Imréné.