Ez lesz a program augusztus 20-án Pakson

A tavalyi helyszínen zajlanak az augusztus 20-i kulturális programok, illetve az ünnepségsorozat hagyományaihoz hűen, 9 órakor szentmisét tartanak a Jézus Szíve templomban, majd 10 órakor kezdődik a városi megemlékezés, aminek végén megszentelik és megszegik az új kenyeret. Ünnepi beszédet mond Szabó Péter alpolgármester, a műsorban közreműködik a viski református gyülekezet kórusa, valamint az idén 40 éves Városi Vegyeskar.

Ebben az éveben is szerepel a programban a Duna-átúszás. Az indulók 9 és 11 óra között regisztrálhatnak az úszásra a kompkikötőben, ahonnan 11 órakor viszik át őket a túlparta, majd fél órával később csobbannak és úsznak vissza a Hirt közhöz. Az érkezést követően emléklapot és ajándék pólót vehetnek át a résztvevők. Az úszók biztonságára kísérő hajók, búvárok, a Paksi Önkéntes Mentőszervezet tagjai, vízirendőrök, szakorvos, valamint a helyszínen tartózkodó mentőszolgálat munkatársai ügyelnek.

A Duna-átúszást, ami egyébként nem verseny, akkor tudják megrendezni, ha a Duna vízállása, a folyó és a levegő hőmérséklete, az időjárási körülmények megfelelnek az engedélyező hatóság által kiadottaknak. Augusztus 20-án reggel 9 órakor figyeljék a www.csengey.hu, a www.paksihirnok.hu, a www.paks.hu honlapot, vagy hallgassák a Fortuna Rádió adását, ugyanis ha elmarad az úszás, ezeken keresztül értesítik a lakosságot a szervezők.

Az ASE sportcsarnok melletti füves területen 13 órakor kezdődnek a programok az alábbiak szerint:

13.00 Viski Bicskások
14.00 Paksi Twirling és Botforgató Kulturális és Sportegyesület
14.30 paksi Broadway Stúdió és Tini Tüsik
15.00 Pro Artis Wind Band
16.00 Szaggató Zenekar
17.40 Veracruz zenekar
19.00 „Kell egy ország…veled Uram…” összeállítás rockoperákból és musicalekből
Fellép: Csengeri Attila, Mahó Andrea, Egyházi Géza, Koós Réka, Makrai Pál, Papadimitriu Athina
20.30 Tűzvirág Táncegyüttes
21.10 Garagulya Tűzlovagok – látványos pirotechnikai show egyedülálló zsonglőr elemekkel
21.40 ünnepi tűzijáték

Gyermekprogramok:
14.00-18.00
állatsimogató, Hagyományőrző Magyarok Utcája (lópatkolás, bőrdísztárgy készítés, szövés, kosárfonás, agyagozás)
14.00-20.00 óra
lovaskocsikázás, népi játszótér, ugrálóvárak, Könyvtár-tér – a Kínálgató Iskolai és Gyermekkönyvtár, valamint a Csengey Dénes Kulturális Központ Könyvtárának munkatársaival
16.00-18.00
lovagoltatás, hajfonó műhely, Paksi Celőke Íjász Sportegyesület bemutatója
15.30-16.00 és 17.00-17.30 Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia bemutatója