Több utat felújítanak a lakótelepen

Az önkormányzat korábban döntött arról, hogy aszfaltozással javítja számos nagy forgalmú, rossz állapotú utca burkolatát. Az első ütemben a lakótelepen dolgoznak az aszfaltterítőgépek az Ifjúság útja Gagarin és Gesztenyés utca közötti területein, a Barátság út körforgó és Kishegyi út közé eső részén, a Kishegyi út Tolnai út és Barátság út közötti szakaszán, valamint az Építők útján.

A kivitelezésről szóló szerződést augusztus 9-én írta alá Szabó Péter alpolgármester és a négy pályázó közül kiválasztott Kétutas Kft. ügyvezetője, Németh Szilárd. A szerződés megkötésétől számítva ötvenöt nap alatt kell a kivitelezőnek elvégeznie a munkát, a munkaterület átadásának tíz napon belül kell megtörténnie.

Németh Szilárd elmondta, hogy számításaik szerint a jövő héten el tudják kezdeni a munkát, illetve, hogy igyekeznek félsávos zárás mellett dolgozni. A rekonstrukció minden érintett területen a korábbi burkolat bontását, az új aszfalt terítését és szegélyek építését, valamint a víznyelő rácsok szintre emelését foglalja magába. A beruházás értéke 207 millió forint, amit az önkormányzat saját forrásból biztosít.