Újabb musicallel érkeznek Paksra az atomkölykök

Szentpétervár, Szárov és Nyizsnyij Novgorod után Paksra érkezik a Nuclar Kids program idei előadása. A Roszatom állami konszern nemzetközi gyermekművészeti projektje idén 75 orosz és külföldi gyermeknek, köztük négy magyar fiatalnak nyújtott lehetőséget arra, hogy színpadra vigyenek egy látványos musicalt.

A Csak egy nyári eső című musical paksi bemutatója augusztus 11-én, pénteken 17 órakor lesz a Csengey Dénes Kulturális Központban, majd három nappal később, augusztus 14-én 17 órakor a Kalocsai Színházban láthatja a közönség. Kalocsa után augusztus 17-én és 18-án Moszkvában, a Helikon Operában lépnek fel a gyerekek.

Tapasztalt színházi szakemberek segítségével három hét alatt állították színre a Csak egy nyári eső című musicalt. A történet egy fiatalemberről szól, akit szülei jogi pályára szánnak, ám ő ahelyett, hogy Londonba menne tanulni, otthon marad, és a táncot választja. Ahogy a musicalekben szokásos, nem maradhat ki a szerelmi szál sem. Az előadást orosz és angol nyelven adják elő a gyerekek, köztük a magyar szereplők.

A Nuclear Kids nemzetközi gyermekművészeti projekt 2009-ben indult, célja egyebek között, hogy elősegítse az atomipari ágazatban dolgozók gyermekei közötti barátságot, ablakot nyisson a különböző országokból érkezett gyerekeknek egymás kultúrájára, tágítva a látókörüket. 2014-ben rendhagyó módon Magyarországon, Keszthelyen zajlottak a próbák és ott került sor a bemutatóra. A paksi közönség negyedszerre tapsolhat az atomkölyköknek.