Az Eötvös utcai óvodában megújul a konyha

Megkezdett beruházásokhoz, intézmény felújításokhoz rendelt pluszforrást rendkívüli ülésén az önkormányzat gazdasági bizottsága. Ezzel az 54 millió forintos gazdasági céltartalék kevesebb, mint felét, körülbelül 23 millió forintot használnak fel.

Bordács József elnök arról számolt be, hogy az egyik legjelentősebb tétel az Eötvös utcai óvoda konyhájának felújítása, ami régóta várat magára. – Volt egy hatósági ellenőrzés, ami erőteljesebben rávilágított a hiányosságokra, amelyeket most szeretnénk orvosolni – indokolta a döntést az elnök.

Arról is beszámolt, hogy a Paksi Sportegyesületnél elkezdődtek a stadionépítéssel kapcsolatos előkészítő munkák. A bontásra ítélt ökölvívócsarnokból ki kell költöztetni a mosodát, ami a Kápolna utcai bölcsődeépületben kap ideiglenes helyet.

Szintén komolyabb tételt jelent a dunakömlődi temetőt érintő beruházás. Itt kerítést építenek és felújítják a ravatalozót. A kivitelezésre benyújtott ajánlatok mindegyiknél alacsonyabb volt a tervezői költségbecslés, ezért van szükség plusz forrásra.

A mostani döntés biztosít forrást az Életfa idősek otthona új szárnyának megépítését megelőző geodéziai mérésékhez, egy térfigyelő kamera felújításához és a Dunakömlődi Sporttelepen lévő gázkazán cseréjéhez és ugyanitt egy könnyűszerkezetes tároló létesítéséhez is – tudtuk meg a bizottság elnökétől.