Medveczki Zoltán: Pakshoz méltó állatmenhelyet kellene létrehozni

– „Zöld várost” szeretnénk csinálni Paksból, ami azt jelenti, hogy a környezetvédelem és a természetvédelem, az állatvédelem, az életreform, a biokertészet, a bioépítészet és a természetgyógyászat mind jelen van – mondta Medveczki Zoltán a Csengey Dénes Kulturális Központnál tartott sajtótájékoztatóján. A Magyar Környezetvédők Pártja paksi időközi választáson induló polgármesterjelöltje kiemelte, hogy a Paks II. beruházás alkalmat adna a megvalósításra, amit az önkormányzatnak ki kellene használnia.

Medveczki Zoltán arról is tájékoztatott, hogy a tervei között szerepel egy állatmenhely létrehozása. – A jelenlegi zsúfolt és üdülőterületen van, így megalapozott a kérés, hogy másik helyen, új létesüljön – mondta, hozzátéve, hogy egy atomvároshoz méltó centrumnak kellene ennek lennie állatsimogatóval, kutyastranddal, valamint fontos egy állatklinika is.

A polgármesterjelölt arról is beszámolt, hogy az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-nek írt levele nyomán lehetőség nyílt arra, hogy az ott működő konyhán keletkező maradékot, ételhulladékot az üzemeltető MVM Atomix Kft. a Vácikai Cerberus Alapítványnak adja át.

Medveczki Zoltán az alapítvány felhívásából értesült arról, hogy a paksi állatmenhelyen a nyári szünidőben nem tudnak mit enni adni a 320 kutyának, mivel az óvodák, iskolák menzájáról szoktak ételmaradékot hozni nekik, de ebben az időszakban ilyen módon nem tudnak számukra élelemhez jutni. – Segíteni akartam, amit meg is tettem, a többi az alapítvány és az atomerőmű ügye – fogalmazott.