Elmarad a Duna-átúszás

A kedvezőtlen időjárás miatt elmarad a mára tervezett Duna-átúszás, tájékoztatta szerkesztőségünket Szabó-Rausch Ildikó, a Csengey Dénes Kulturális Központ munkatársa.

A szervezők bíztak abban, hogy idén az időjárás megfelelő lesz, és végre ismét megtarthatják az úszást, ami az utóbbi pár évben hol a Duna kedvezőtlen vízállása vagy hőmérséklete, hol pedig az időjárási körülmények miatt elmaradt. Sajnos a kedvelt programról idén is le kellett mondani.

A kiadottaknak megfelelően a Jézus Szíve templomban 10 órakor kezdődik a városi megemlékezés.

Ha továbbra is esik az eső, akkor az ASE sportcsarnok melletti füves területre tervezett gyermekprogramokat igyekeznek fedett helyre vinni, a színpadi programot a helyszínen felállított nagy sátorban meg tudják tartani. Utóbbi kezdési időpontja 14 órára módosult, a 13 órára meghirdetett Viski Bicskások műsora – a kulturális központ korábban kiadott tájékoztatása szerint – elmarad. Az előrejelzés szerint már délutánra javul az időjárás, így az esti tűzijátéknak várhatóan nem lesz akadálya. Ha ebben mégis változás lenne, arról szintén a helyi sajtón keresztül értesítik a lakosságot a szervezők.