Fákra kötözött molinókkal kampányolnának

A város főjegyzője, dr. Blazsek Balázs tevékenységének kizárását indítványozta Medveczki Zoltán, a Magyar Környezetvédők Pártja paksi polgármesterjelöltje Paks Város Önkormányzatánál és a Helyi Választási Bizottságnál, mert nem adott hozzájárulást ahhoz, hogy a párt molinókat rakjon ki a városban.

Huszonnégy frekventált helyszínen akart fákra kötözni a párt – mint mondják – diszkrét, környezetbe illő molinókat a kampány alatt. A molinókat – egy négy méter hosszú fél méter széles, illetve egy két méter hosszú hetven centi széles darabot – be is mutatta a párt képviselője, sőt egy digitális mérleg segítségével azt is demonstrálta, hogy kis súlyúak, azaz nem okoznak kárt a fában.

Mint mondta, egyebek mellett erdészeti bizonyítvánnyal is rendelkezik, s mint ilyen nem érti, hogy miért van olyan előírás, hogy minimum 30 centiméter átmérőjű fára szabad csak molinót kötözni statikai okokból. Ezt – mint hangsúlyozta – még elfogadná, de azt, hogy előbb helyszín kijelölő szemlét tartott az önkormányzat, majd dr. Blazsek Balázs még sem adott tulajdonosi hozzájárulást a molinók kirakásához, méltánytalannak gondolja.

-Ezek a reklámanyagok zöld környezetben jól mutatnak, esztétikailag nem kifogasolhatók –hangoztatta. Azt mondta, felesleges volt a szemle, illogikus, hogy utána elutasították a kérelmüket. A párt nevében mindezek miatt panasszal és kizárási kérelemmel éltek dr. Blazsek Balázs címzetes főjegyző tevékenységével kapcsolatban.

Érdeklődésünkre Paks főjegyzője úgy tájékoztatott, hogy az önkormányzat tulajdonosként városképi és vagyonbiztonsági szempontokat figyelembe véve döntött az ügyben.