Medveczki Zoltán: túlélő házak, rakétavédelmi rendszer kell Paksra

Egy aktivista, Barna Zoltán radioaktív hulladék-ártalmatlanítási szabadalmára valamint a túlélő házak alkalmazásának fontosságára hívta fel a figyelmet Medveczki Zoltán. A Magyar Környezetvédők Pártjának polgármesterjelöltje ismét a Csengey Dénes Kulturális Központ parkjába hívta a sajtót. Itt mondta el, hogy olyan éghajlati változások várhatóak, amelyek túlélésére csúcstechnológiák ötvözetét használó túlélő lakásokra lesz szükség.

Medveczki Zoltán szavai szerint, rövidesen olyan éghajlati katasztrófa tör Magyarországra, ami miatt a légkábeleket földkábelekkel kell kiváltani, mert az „orkánikus szelek, tornádók” elvágják a lakosságot az energiaellátástól. Kitért arra is, hogy az atomerőmű jelenléte miatt hiányát látja egy rakétavédelmi elhárító rendszernek.

A polgármesterjelölt bejelentette, hogy egyik szimpatizánsuk találmányával szeretné segíteni, hogy zöld legyen Paks. A tájékoztatón szintén jelenlévő Barna Zoltán azt mondta, 2013-ban bejegyzett szabadalma egy intuíciónak köszönhetően született.

Mint kifejtette: „az atomerőműben kiégett reaktor-fűtőtestek újrahasznosítása során keletkező melléktermék” feldolgozása érdekében nagy mennyiségű ólom hozzáadásával olyan ötvözetet lehet létrehozni, ami például akkumulátor gyártására alkalmas. Mindez máig elvi síkon létezik, erősítette meg újságírói kérdésre.

– A zöldeknek ajánlottam fel a szabadalmat, mert az atomenergia olyan veszélyes dolog, amit csak annyira szabad használni, amennyire szükséges – vázolta hozzátéve: „a megfelelően hasznosított atomenergia mellett, ahol a hulladék is feldolgozható, esetleg el tudhatunk kerülni szélsőséges éghajlatú állapotokat”.