Kertészeti bontással kezdték a tömbbelső felújítását

Kertészeti bontással kezdték meg a DC Dunakom Plusz Kft. munkatársai a Kurcsatov utcai tömbbelső felújítását. A tavalyi év során tájépítész iroda mérte fel az érintett területeken lévő fák állapotát és korát, így a terveknek megfelelően összesen 18 fát vágtak ki, amelyek helyett összesen 27 új facsemetét telepítenek.

Az Ifjúság útján lévő kőrisfák kinőtték a helyüket, az ágak rálógtak az épületre, ezért is vált indokolttá kivágásuk – tájékoztatott Szászi Zsolt. A tájépítész iroda tervei szerint többek között hársfát, juharfát, atlaszcédrust és mamutfenyőt fognak telepíteni a DC Dunakom Plusz Kft. munkatársai októberben a területen, valamint cserjéket és évelő növényeket.

A kivágott fa önkormányzati tulajdon, tűzifának osztják majd ki a téli időszakban a rászorulóknak.

Ahogy arról a Paksi Hírnök korábban már beszámolt, a Kurcsatov utcai tömbbelső teljes körű rekonstrukciójának első ütemében a Kurcsatov – Kandó Kálmán – Ifjúság – Wigner Jenő utcák által határolt területet újítják fel. Az utak és parkolók építése mellett korszerűsítik a közvilágítást, a víziközműveket, valamint jelentős tájépítészeti munkát végeznek. Kihelyeznek huszonhárom padot és hat asztalt, illetve új játékeszközöket. Az egységes városkép érdekében a burkolatok, az utcabútorok és a növényzet harmonizálni fog az eddig elkészült területekkel. A munkálatok befejezésének határideje november 30-a.