Mezősi Árpád: szükséges az óvodák és iskolák fejlesztése

– A következő időszak fejlesztéseinek a paksiakról kell szólnia, a lakosság érdekeit kell képviselni. Polgármesterként ez lesz a legfontosabb iránytű számomra – mondta Mezősi Árpád független jelölt az óvodák, iskolák helyzetéről tartott sajtótájékoztatóján.

Kiemelte, hogy az óvodákat fejleszteni kell, mert bár történtek jó lépések ezen a téren, nem lehetünk elégedettek. A törvényi előírás ellenére nincsen minden óvodában tornaszoba, illetve ami van, nem megfelelő – fogalmazott, kiemelve, hogy szükséges az óvodai férőhelyek bővítése is.

– Bár 2017. január 1-től az iskolák fenntartási és működtetési feladatait is átvette az állam, továbbra sem mindegy, hogy milyen körülmények között tanulnak a paksi gyerekek. Nem lehetünk elégedettek az eddig végzett munkával – fogalmazott Mezősi Árpád, kitérve a Paksi Deák Ferenc Általános alsó tagozatának egyik épületén  történt felújításra. Mint mondta, a rekonstrukció csak az utcafronti oldalon történt meg, az udvar felől továbbra is nagyon rossz állapotban van az épület. – Ilyen látszatfelújításra nincsen szükség, polgármesterségem alatt ilyen még egyszer nem fordulhat elő – hangsúlyozta a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolánál tartott sajtótájékoztatóján, rámutatva, hogy Pakson egy iskola sem nézhetne így ki sem kívülről, sem belülről, mert ez méltatlan a városhoz, az önkormányzathoz, a gyerekekhez.

Hozzátette, hogy az atomerőmű-beruházás kapcsán szükség van iskolafejlesztésre vagy iskolaépítésre. Fontos, hogy otthon érezzék magukat az ide érkezők, a város jó hírét vigyék, ez később kamatozhat is – mondta.