A szolidaritási adó ellen tiltakozik Medveczki Zoltán

„Felszólítom Önöket, hogy a következő testületi ülésen legyenek szívesek tárgyalni a szolidaritási adó ügyét.” Ezzel a mondattal kezdődik az a nyílt levél, amiről sajtótájékoztatón beszélt Medveczki Zoltán, a Magyar Környezetvédők Pártja polgármesterjelöltje. A petíciót már eljuttatta a Paksi Polgármesteri Hivatalba.

– Igazságtalannak tartom azt, hogy Paks város költségvetéséből a kormány egymilliárd forintot szolidaritási adó címén elvesz. Félő az, hogy ha Paks II. felépül, akkor ez tovább fog növekedni, akár hárommilliárd forintra, mondta el a jelölt, hozzátéve, hogy ebben az esetben az a helyzet állhat elő, hogy hiába épül fel Paks II., a városnak semmi haszna nem lesz belőle. Az a célunk, hogy felszólítsuk a testület jelenlegi tagjait, az alpolgármestereket és a képviselőket, hogy mindenki álljon kezdeményezésünk mellé, hogy ez az egy milliárd forint itt maradjon Paksnak a város szépítésére, a különböző hiányosságok pótlására – fogalmazott a polgármesterjelölt.

Ahogy a polgármesterjelölt elmondta, tiltakozással próbál nyomást gyakorolni az államra, amiben számít az alpolgármesterek és az önkormányzati képviselők támogatására. Emellett aláírásgyűjtést is kezdeményezett a Magyar Környezetvédők Pártja. Medveczki Zoltán reméli, minden paksi polgár szignója az ívekre kerül. – Ezt az aláírásgyűjtést nemcsak Pakson tervezzük, hanem mindazokon a helyeken, ahol szintén magas a bevétel és emiatt az állam ezt az adónemet beveti – tette hozzá az aspiráns.