Mezősi Árpád: szükség van fecskeházakra és bérlakásokra

Fecskeházak és bérlakások építése is szerepel a programjában, valamint módosítaná a fiatal szakképzett pályakezdők letelepedésének támogatásáról szóló pályázatot – mondta el Mezősi Árpád az Építők útján lévő garzonház előtt tartott sajtótájékoztatóján.

– Ez egy korai fecskeház, jó és követendő példa arra, hogyan gondolkodott egy jóval korábbi városvezetés a paksi fiatalokról – mondta el Mezősi Árpád független polgármesterjelölt. – A jelenlegi paksi ingatlanárak és bérleti díjak irreálisan magasak az átlagos helyi jövedelemhez viszonyítva, a fiatalok nagyon nehezen tudnak saját otthonhoz jutni. Az önkormányzat úgynevezett fecskeházak építésével tudná segíteni őket az otthonteremtésben – emelte ki Mezősi Árpád, aki arról is tájékoztatott, hogy az idősebb korosztályra gondolva bérlakások építése is szerepel programjában, amire meglátása szerint nagy igény van. – Ha a lakhatás megoldott lenne, az segítené a paksiak itthon maradását, illetve ösztönözné őket a hazatérésre, ami különösen előnyös például, ha valaki hiányszakmában dolgozik – húzta alá.

Mezősi Árpád arra is kitért, hogy 2002 után, az akkori képviselő-testület általa elnökölt bizottsága dolgozta ki a ma is létező fiatal szakképzett pályakezdők Pakson történő letelepedésének támogatására szóló pályázatot. A kiírást annyiban módosítaná, hogy ha a pályázó paksi gyökerekkel rendelkezik, az többet nyomjon a latba az elbírálásnál.

A fejlesztéseknek a paksiakról kell szólnia, ami a lakhatás segítése tekintetében is érvényes – hangsúlyozta a független jelölt.