Sportági kavalkádot ígér az idei sportágválasztó

Harminc sportággal ismerkedhetnek a gyerekek, fiatalok szeptember 1-jén, pénteken a Paksi Ürgemezei Strandon. A kilencedik Paksi Nagy Sportágválasztón reggel 9-től 17 óráig fogadják a gyereket, illetve diákcsoportokat, de a program nem csak szervezetten látogatható.

Ott lesznek a sportágválasztón a paksi sportegyesületek ismert és kevésbé ismert szakosztályai a kosárlabdától a judón, kajak-kenun át a futballig, bemutatkoznak a táncegyesületek, illetve újdonságként idén a lovaglással, dartssal, erőemeléssel és a Wing Tsun Kung Fu alapjaival is megismerkedhetnek a látogatók.

Az Atomerőmű Sport Egyesület által koordinált programon az összes paksi iskola mellett a kistérség kilenc általános iskolájából érkeznek majd diákok. A sportágválasztón a fiatalok találkozhatnak élsportolókkal is, akiktől hallhatnak a sport szellemiségéről, az általuk képviselt sportágak szépségeiről, nehézségeiről.

Az idei Paksi Nagy Sportágválasztón különleges akcióval jelenik meg a Fortuna rádió. Fél 11-kor a rendezvény helyszínéül szolgáló paksi strand homokos focipályáján Color Partyt rendeznek élő kirakóval. Terveik szerint a megmozdulásba 200 gyermeket vonnak be, az eseményről drónfelvétel is készül, amit az interneten tesznek majd közzé.

-A Fortuna rádió kezdetektől népszerűsíti a paksi sportegyesületeket és különféle mozgásfajtákat felvonultató sportágválasztót. Az új kezdeményezés – amit a szervező Atomerőmű SE örömmel fogadott – ugyanezt a célt szolgálja, de már nemcsak az éterben, hanem a közösségi médiában.

-Kezdeményezésünk akár hagyománnyá is válhat, minden évben, egy, a város számára aktuális üzenetet írhatnak a paksi iskolások a strandon a homokba – fogalmazott Strasszer Andrea igazgató. Hozzátette, úgy gondolják, hogy a rádió ügye az egész város számára fontos, így a PAKS 96.3 feliratot örökítik meg a gyerekek segítségével.