Várják a futókat és nézőket az Atomfutásra szombaton

Szeptember első hétvégéjén ismét a futás fővárosává válik Paks: szeptember 2-án, szombaton rendezik a VI. Atomfutást és az V. BrutálAtom futást. A futók a város bármely pontján feltűnhetnek, hiszen a hosszabb távok útvonala ezúttal is érinti a város nevezetességeit.

Az ATOM Plusz 100 utolsó állomása a paksi Atomfutás, ahol idén is rendkívül sokféle táv közül választhatnak a futók, akik ha nem éltek az előzetes nevezés lehetőségével, még a helyszínen is regisztrálhatnak. Erre szombaton reggel 7 órától lesz lehetőségük az ASE Csarnok mellett felállított sátorban.

Hagyományosan a legkisebbek rajtolnak el először 9 órakor, majd sorra a többi táv résztvevői. 9:40-től nyílik lehetőség a közös bemelegítésre a DsD Destiny’s Dancers Táncegyesület közreműködésével. 10 órától állnak rajthoz a 3/4 marATOM egyéni és 2, 3 fős váltók együtt, majd távonként 5-5 perc különbséggel indul 1/2+ marATOM, 1/3 marATOM, illetve a többi táv rajtja

A futóverseny ideje alatt, a frissítőpontokon helyi együttesek zenével lelkesítik a futókat, a fesztivál színpadán fellép a DsD Destiny’s Dancers Táncegyesület, helyi ízek vására, sportos élményprogramok, kalandpark, légvárak, játékok, bemutatók, ügyességi játékok várják az érdeklődőket a program idején, illetve Lapozgató – pihenőzóna a Csengey Dénes Kulturális Központ és a Kínálgató Gyermekkönyvtár közreműködésével

Látványosnak ígérkezik az akadályokkal teletűzdelt pályán zajló brutálfutás. Külön versenyt rendeznek a fiataloknak és a felnőtteknek, előbbit fél 3-tól, utóbbit 3 órától lehet nyomon követni az ASE csarnok és Ürgemezi strand közötti területen.

A 17 órai eredményhirdetés után The Houdinis koncert lesz, amelynek végeztével akár az ASE csarnokban folytathatják a napot a nézők, hiszen 19 órától felkészülési mérkőzést játszik az ASE kosárlabda csapata a Cibona Zagreb ellen.