Medveczki Zoltán: a Városházának Paks ékkövének kellene lennie

– Nagyon fontos, hogy egy településnek, jelen esetben Paksnak, legyen gazdája, de a Polgármesteri Hivatal mostani állapota nem ezt mutatja – kezdte sajtótájékoztatóját Medveczki Zoltán a Magyar Környezetvédők Pártja polgármesterjelöltje. Ahogy azt az aspiráns hangsúlyozta az épülettel kapcsolatban, az elhanyagoltság kétségbevonhatatlan jelei láthatók rajta. A falakról lepörgött a festék, a szigetelés lyukas, a falak omladoznak.

– Személyemben egy olyan polgármester kell Paksra, aki szívén viseli mindennek a sorsát, és természetesen a saját portáján is söpör. Értem alatta a Polgármesteri Hivatal épületét, aminek a település ékkövének kellene lennie, nem pedig a szégyenfoltjának – fogalmazott Medveczki Zoltán. Költségkímélő megoldásként a jelenlegi épületet is tökéletesen fel lehetne újítani – jegyezte meg az aspiráns, kiemelve, hogy ez nem pénz, hanem hozzáállás kérdése. – A Városháza renoválása helyi vállalkozók bevonásával történhetne meg, így az iparűzési adó helyben maradna – mondta el, aláhúzva, hogy a Polgármesteri Hivatal felújítása a következő időszakban a tíz legfontosabb feladat egyike kell, hogy legyen.

– Egy-két tízmillió forint elegendő lehetne az épület megszépítésére. Mivel Paks II. miatt lesz elegendő önrésze a városnak, így a finanszírozás kérdése is megoldott. Ha pedig a programunk megvalósul és a szolidaritási adó összege marad Pakson, akkor teljes mértékben rendelkezésre állhat az önrész – tette hozzá Medveczki Zoltán a Magyar Környezetvédők Pártja polgármesterjelöltje.