Lázár: Szabó Péter polgármesterségével jó kezekben lesz Paks

Támogatásáról biztosította a kormány és maga nevében Szabó Pétert, a Fidesz-KDNP és Paksi Lokálpatrióták közös polgármesterjelöltjét Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdai paksi látogatása során. A Csengey Dénes Kulturális Központ színháztermében telt ház előtt beszélt arról, hogy a polgármesterség szolgálat és szolgáltatás.

2014-ben itt Süli János „megvert bennünket, mint jég a határt” – idézte fel. Majd azt mondta, azért tartozik köszönettel a paksiaknak, mert megismerhette Süli Jánost. – Miniszterelnök úr nagyon jó döntést hozott, amikor ezt a 12,5 milliárd forintos beruházást rábízta – húzta alá.

Lázár János szerint, az, hogy a beruházást lebonyolító miniszter ebből a közösségből való, az Paks város számára óriási előny, és lehetőség. – Süli János miniszterségével, Szabó Péter polgármesterségével jó kezekben lesz Paks, arra számíthatnak, hogy komoly fejlesztések segítségével az életminőségük tovább javulhat – fogalmazott.

– Tudjuk, hogy az egész országnak szóló program lesz ez a beruházás. Azzal is tisztában vagyunk, hogy ez mekkora felelősséget jelent. Paksiként nagy büszkeséggel tölt el, hogy ilyen történelmi feladat részesei lehetünk, és, hogy mi, paksiak az egész országért vállalhatjuk ezt a felelősséget – fogalmazott Szabó Péter polgármesterjelölt. Hangsúlyozta a beruházás mérete megkívánja, hogy Paks kiemelt státuszt kapna.

Lázár János úgy nyilatkozott: a kormány kész a várossal külön megállapodást kötni és szeretné, ha az erőműberuházáshoz kapcsolódó fejlesztés a térség javát szolgálná, és vidékfejlesztés modelljévé válna.