Dr. Mészáros György: keressük az együttműködés fórumait

A Paks II. projekttársaság és a Paksi Atomerőmű keresi az együttműködés fórumait egyebek mellett a munkaerő-gazdálkodás területén. Dr. Mészáros György, a Paks II. Zrt. igazgatósági elnöke szerint rendkívül sok szakértelem halmozódott fel az atomerőműben, amire ők is számítanak.

-A Paks II. és a Paks I. vezetése az EU előírásait nem lábbal tiporva keresi az együttműködés lehetőségeit, természetesen, azaz a szigorú szervezeti és költségvetési elválasztásra ügyelünk – mondta el minap Pakson tartott sajtótájékoztatóján dr. Mészáros György.

A Paks II. igazgatósági elnöke azt tervezi, hogy kötetlen formában, például egy klub létrehozásával, teremtik meg a lehetőséget, hogy a két társaság HR-csoportjainak tagjai szakmai megbeszéléseket folytathassanak, véleményt cserélhessenek. Az egyeztetésekbe helyi vállalkozók is bekapcsolódhatnak akárcsak a helyi politika élet szereplői.

Dr. Mészáros György hozzátette, emellett Hamvas Istvánnal, az atomerőmű vezérigazgatójával „szabályozott módon, jogi keretek” között is elkezdik építeni az együttműködés lehetőségét. – A paksi atomerőműben rengeteg kiváló szakember van, akik által temérdek tudás, szakértelem halmozódott fel. A paksi atomerőműben a dolgozók kreativitásának köszönhetően rengeteg olyan innovatív ötlet, fejlesztés valósult meg, amelyek nyomán az atomerőmű a működést, biztonságot tekintve XXI. századinak számít, s megfelel az EU szigorú követelményeinek, illetve a nemzetközi szakmai elvárásoknak

Az igazgatóság elnöke arra is kitért, hogy azok a szakemberek, akik most a Paks I.-nél dolgoznak, számíthatnak arra, hogy Paks II.-nél folytathatják majd pályafutásukat, amennyiben szakértelmük, képzettségük, ügybuzgalmuk az elvárásoknak megfelel. – Azon munkatársakra, akik Paks I-ben vannak majdnem személyre szóló HR tervet készítünk – mondta.

Arról is szót ejtett, hogy a Paks II.-nél egyre több, elsősorban kvalifikált, munkaerőre van szükség. Az állások betöltésénél azonban ügyelnek arra, hogy az atomerőmű biztonságos működését ne lehetetlenítsék el – fogalmazott.