Szilvalekvárt főztek a szeptemberi Spájzon

A szokásos széles választék, házi mangalicatermékek, sajtok, mézek, borok, fűszernövények, szörpök, lekvárok, levendula készítmények, befőttek várták a vásárlókat a szeptemberi Spájzon. A szervező Agricum termelői termékek boltja két különlegességet tartogatott ezúttal: a szeptember Spájz-termék helyben készült szilvalekvár volt, illetve szintén helyben újjászületett bútort lehetett nyerni.

A hagyományos recept szerinti szilvalekvárt régi kedves vendég, Nagyszokoly önkormányzatának küldöttsége főzte az Erzsébet Nagy Szálloda előtt. A bútor Iványi Krisztina, az atomerőmű Alkotó Energia programjának ötletgazdája munkájának nyomán kapott új köntöst.

– A régi bútorok felújítása olyan értékteremtő, értékmegőrző munka, amivel mi is tudunk azonosulni – mondta Matus Dóra szervező, aki azt is elárulta, hogy szokásos partnereiket, húsz termelőt, hívtak, de újdonsággal is találkozhattak a vásárlók: Fabók Ferenc madocsai őstermelő házi savanyúságot kínált a szeptemberi Spájzon.

Ezúttal is számtalan értékes nyeremény talált gazdára a program során. Mukli Sándorné nyerte a piacon megújult bútort, Rikk Patrik vihette haza az ajándékcsomagot, Kató Eszter pedig az Agricum napi nyereményét.

Matus Dóra azt is elmondta, hogy november 4-én lesz a következő Spájz, ami a sorban már a nyolcadik. Hozzátette, jövőre is lesz termelői piac, de szeretnék kibővíteni a termelők körét.