Elutasította a választási bizottság a kifogást

Alaptalannak nyilvánította és elutasította a helyi választási bizottság azokat a kifogásokat, amelyeket egy magán személy nyújtott be a vasárnapi időközi polgármester választás kapcsán.

Dr. Blazsek Balázs címzetes főjegyző arról tájékoztatott, hogy a Magyar Környezetvédők Pártjának egy szavazóköri delegáltja magánemberként nyújtott be egy több kifogást tartalmazó beadványt, emiatt a tervezett időben, csütörtökön nem történt meg a megválasztott polgármester, Szabó Péter beiktatása.

Egyebek között azt kifogásolták, hogy Mezősi Árpád plakátjait a szavazókörökhöz túl közel helyezték ki, illetve azt állították, hogy több választópolgár nem kapott értesítést a szavazás helyéről, idejéről – hozta példaként dr. Blazsek Balázs.

A helyi választási bizottság valamennyi kifogást megvizsgálta, elutasította a szeptember 10-i választás eredményét helyben hagyva. – Nem történt semmi olyan jogsértést, ami befolyásolta volna a választás tisztaságát, eredményességét, ezért a választási bizottság, mint alaptalant, a kérelmet elutasította – mondta a főjegyző.

Dr. Blazsek Balázs arról is tájékoztatott, hogy egy újabb eljárásban – esetleg társszerv bevonásával – fogja vizsgálni, hogy a szavazókörökből hogyan kerülhetnek ki különféle adatok, információk.