Kész rendezni a menhely sorsát az önkormányzat

Másfél millió forintot biztosított a Vácikai Cerberus Alapítvány által fenntartott kutyamenhelyen lévő állatok nyilvántartásba vételére, védőoltásaira és chippel való ellátására rendkívüli ülésén a gazdasági bizottság. Az önkormányzat – mint Bordács József mondta – eltökélt, hogy rendezi az állatmenhely sorsát.

A biztosság elnöke azt mondta, se szeri, se száma az önkormányzathoz érkező bejelentéseknek, tiltakozásoknak. Az előző városvezetés is sokat foglalkozott az üggyel, a jelenlegi előtt is ismert a probléma. – Feltett szándékunk, hogy megoldjuk – húzta alá Bordács József.

A kutyamenhely gyakorlatilag engedély nélkül dolgozik, nem felel meg az előírásoknak, a most tapasztalható higiéniai és biztonsági helyzet tarthatatlan, ezért Szabó Péter ügyvivő alpolgármester, megválasztott polgármester előterjesztése alapján biztosítja a bizottság a szükséges forrást a telepen tartott mintegy 350-400 kutya regisztrálására, chippelésére és oltására.

-Tudjuk, hogy ez tűzoltás és keressük a végleges megoldást – jegyezte meg Bordács József. Azt mondta, terv az, hogy a jövő évi költségvetésben elkülönítenek 40 millió forintot és megépítenek egy új menhelyet, amit a tervek szerint egy önkormányzati alapítvány működtet majd. Az új telep várhatóan a nagydorogi út mellett, a körforgalomhoz közel épülhet meg – mondta az elnök.

Az előírások szerint 5 négyzetméternyi fedett terület és ugyanennyi kifutó kell kutyánként – mondta el Bana János alpolgármester, aki az elmúlt hetekben rengeteg tárgyalást folytatott le az ügyben, a mostani fenntartóval, hatóságokkal, és a németországi szponzorral. A jelenlegi elképzelések szerint 150 férőhelyes lesz telep, és rendelkezik majd minden előírás szerinti létesítménnyel.