Fergeteges Halott Pénz koncert Pakson

Ismét sikerült eltalálni a közönségigényt, az ötödik Puttonyos Fesztiválon is teltház volt. Már előzetesen sejteni lehetett, hogy ismét megmozdul Paks, a rendezvény, ahogy nyitáskor Kovács Kristóf főszervező elmondta, elővételi jegy-vásárlási rekordot döntött.

A főprodukció idejére – lehet mondani -, hogy nem történt semmi különös: ugyanúgy teltház volt, mint a KBP Produkció nagyrendezvényeinek mindegyikén. Annak ellenére, hogy nem volt éppen kegyes az időjárás, zsúfolásig megtelt a tér.

A Nightfall Station koncertjét hallgathatta meg elsőként a közönség, Kertész-Farkas Brigitta és Bordy Csongor az MVM Cégcsoport zenekarának tagjai, de duóban is színpadra lépnek mégpedig újabban már saját dalokkal is. Őket Szeder-Szabó Krisztina vezette Szeder követte. Kovács Kristóf azt mondta, szívesen adnak teret a bemutatkozásra helyi együtteseknek, fiatal, még nem befutott zenekaroknak is.

A hazai élvonalat képviselő Halott Pénz este kilenckor csapott a húrok közé. Koncertjük nemcsak hangzás, hanem látvány és showelemek tekintetében is igazi nagyszínpadi produkció volt, amit a közönség kortól, nemtől függetlenül imádott. A fesztivál szervezője elárulta, hogy amióta a nagy fesztiválok elmaradhatatlan résztvevője az együttes, Tolna megyében a paksi volt az első fellépésük. A koncertet két és féléves tárgyalás során sikerült tető alá hozni.

A Puttonyos Fesztivál elmaradhatatlan eleme a tócsni idén kísérőt kapott: kínálták sülttel, sőt lecsóval is. Az italok tekintetében mi sem változott: a környékben készült remek pálinkák széles választéka mellett paksi borok közül válogathatott a mintegy háromezer vendég.