Alkotói pályázat és versmondó verseny '56 emlékére

Vers- és prózamondó versenyt, valamint alkotói pályázatot hirdet a Csengey Dénes Kulturális Központ az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából.

Az alkotópályázat helyi és kistérségi alkotóknak szól. Fontos, hogy az alkotások kifejezésmódjukkal, eszköz-, motívum- és szimbólumrendszerükkel üzenetet fogalmazzanak meg a fiatal generáció számára is szellemiségükkel, érzelmi hatásukkal elgondolkodtató módon tisztelegve és megemlékezve 1956-ról és az október 23-i eseményekről.

Az alkotásokat eredetiben, kiállításra kész állapotban kérik eljuttatni a Csengey Dénes Kulturális Központba (7030 Paks, Gagarin utca 2.) október 13-ig. A pályamunkákból október 19-én 18 órakor kiállítást nyitnak meg a Csengey Dénes Kulturális Központban.

A pályázatról bővebb információt Kiss-Fodor Melinda kulturális szervezőtől lehet kérni a 75/830-354-es telefonszámon, vagy a kissfodor@paksivmk.hu e-mail címen.

A Tuba János vers- és prózamondó verseny ’56 emlékezete – Paks című versenyre az általános iskolák felső tagozatosai, középiskolások és felnőttek jelentkezhetnek október 13-ig. A versenyen bármilyen szabadon választott vers vagy prózai mű előadható, amelynek szellemisége, üzenete az 1956-os magyar forradalomhoz és szabadságharchoz kapcsolódik. A verseny október 18-án 14 órától lesz a kulturális központban.

A jelentkezési lap letölthető a www.csengey.hu weboldalról, vagy személyesen átvehető a Csengey Dénes Kulturális Központ recepcióján. Bővebb információt Tell Edit ügyvezetőtől lehet kérni a 20/493-77-43-as telefonszámon, vagy a telledit@gmail.com e-mail címen.