Örökös Zöld Óvoda lett a Hétszínvirág tagóvoda

Elnyerte az „Örökös Zöld Óvoda” címet a paksi Hétszínvirág tagóvoda. A Földművelésügyi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára és az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára döntésének értelmében, az intézmény pályázata a kiírásban meghatározott kritériumrendszerben foglaltakat 91 %-ban teljesítette – áll az értesítő levélben.

Jantnerné Oláh Ilona, a Paksi Benedek Elek Óvoda Hétszínvirág tagóvodájának vezetője elmondta, hogy pedagógiai útkeresésünk időszakában, a kilencvenes években fogalmazódott meg az akkori nevelőközösségben, hogy pedagógiai programjukat a környezeti nevelés jegyében fogalmazzák meg. Ehhez találtak rá a Freinet-pedagógiára, így született meg pedagógiai programjuk, ami egy saját fejlesztésű, innovatív elveken nyugvó, nagy ívű, folyamatosan alakított, fejlesztett projekt.

A „Zöld Óvoda” pályázatot a 2000-es évek elején írták ki először. A Hétszínvirág tagóvoda 2008 ban nyújtotta be először, majd 2011-ben, ezt követően 2014-ben is pályáztak, mivel ezt háromévenként meg kell újítani. A háromszoros minősítéssel már pályázhattak az „Örökös Zöld Óvoda” címre, ami minőségi garancia arra, hogy ebben az intézményben magas szintű és állandó szakmai műhelymunka folyik.

– Elmondhatatlan büszkeséggel jár, mert ez alatt a 20-25 év alatt sokféle oktatási irányítás létezett, de a mi pedagógiai munkánk mindvégig megállta a helyét – fogalmazott a tagóvoda vezetője, hozzátéve, hogy az óvodások lelkében, tudatában a magot vetik el a környezeti nevelés során, aztán az iskolán, a szülőkön és a gyermeken múlik, hogy kikel-e, és virágba borul-e?

A minősítést tanúsító oklevél átadása decemberben lesz Budapesten.