Győzött az ASE a PVSK ellen

Határozott, célratörő kosárlabdával kezdett a Pécs, sorra nyerték a palánk alatti csatákat, a hazai játékosok pedig pontatlanul céloztak, „szenvedtek” a pályán. A második negyedben teljesen más játékot láthatott a közönség, nagyon komoly védőjátékkal, és pontos támadás befejezésekkel a 16 percben már 36:27-re az ASE vezetett. Ezután a pécsiek is nagyobb erőket mozgósítottak, és Dukic vezérletével öt pontra felzárkóztak. A nagyszünet után három percen belül egy pontra feljött a PVSK, Ogunyemi pedig megkapta negyedik személyi hibáját, magas ember nélkül folytatta az Atom. Szerencsére ez inkább feldobta a társaságot, és Hinds vezérletével állva hagyta a vendégeket. A 33. percben 20 pontra nőtt az ASE előnye, amiből tizennégyet megtartott a lefújásig. ASE-PVSK VEOLIA 83:69 (16-21, 29-19, 26-15, 12-14)

Eilingsfeld János: Nagyon kemény meccs volt, de jól felkészültünk a játékukból. Az eleje nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, aztán bekapcsoltuk a motorokat, és betaláltak a kinti dobásaink.

Teo Cizmic: Jó héten vagyunk túl, ami a debreceni vereség fényében nagyon fontos. A hibák ellenére gratulálok a fiúknak, hiszen most is nagy akarattal, és elszántsággal mentek. Vannak hullámvölgyeink, hiszen fiatal a csapatunk, de úgy érzem folyamatosan haladunk előre.