Négyen kaptak arany minősítést a Tuba János vers- és prózamondó versenyen

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából Paks önkormányzata és a Csengey Dénes Kulturális Központ programsorozatra várja a lakosságot. Az emlékhét október 16-án kezdődött és 23-án zárul. A programsorozat egyik elemeként Tuba János vers- és prózamondó versenyt tartottak a kulturális központban általános iskolásoknak, középiskolásoknak és felnőtteknek.

Arany minősítést kapott Kern Balázs, a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola tanulója, Árki Virág, a Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 12. osztályos diákja, Bacsa Mária Kata, a Paksi Vak Bottyán Gimnázium 12. osztályos diákja és Gáspár Gyula. Ezüst minősítést vehetett át Farkas János, a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolából, Kosaras Boglárka, a Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium 8. osztályosa, Bóka Tamás, aki szintén a Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium diákja és 11. osztályos, valamint Hernek Tiborné. Bronz minősítést ért el Wahl János, a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolából, Bóna Kinga, a Paksi Bezerédj Általános Iskolából, valamint Varga Sándorné.

Két különdíjat is átadtak mégpedig Bacsa Mária Katának, a Paksi Vak Bottyán Gimnázium 12. osztályos diákjának és Varga Sándornénak. Gutai István, a zsűri elnöke könyvjutalmat adott át Gáspár Gyulának és Hernek Tibornénak.

Az emlékhét keretében október 19-én 18 órakor kiállítást nyitnak meg a Csengey kulturális központ helyi és kistérségi alkotóknak kiírt pályázatára beküldött munkákból. A tárlatot Tell Edit a Paksi Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ajánlja a közönség figyelmébe, a megnyitón közreműködik Gáspár Gyula.

Az ünnepi programsorozat október 23-án zárul a városi megemlékezéssel, aminek részletes programjáról ide kattintva tájékozódhatnak.