Művészet ebédidőben a Paksi Képtárban

A Paksi Képtár idén is meghirdeti a munkahelyi közösségeknek és baráti társaságoknak szóló programját, amit előzetes egyeztetés alapján tudnak megtartani, de nem kizárólag ebédidőben.

A Paksi Képtár különös figyelmet fordít arra, hogy minden korosztálynak lehetőséget biztosítson a kortárs képzőművészet értéséhez, befogadásához, segítséget nyújtson az alkotásokhoz fűződő pozitív élményszerzéshez.

A tavaly elindított, elsősorban felnőtteknek szóló, Művészet ebédidőben című programjuk célja is az, hogy olyan múzeumi programot szervezzenek munkahelyi kollektívák, civil szervezetek, baráti közösségek számára, aminek segítségével közelebb hozhatják őket a kortárs képzőművészethez.

A kilencven perces foglalkozás során megismerkedhetnek a résztvevők az intézmény múltjával és jelenével, bepillantást nyerhetnek a képtár gyűjteményébe és megtekinthetik az aktuális kiállítást. A tárlatvezetést és kötetlen beszélgetést követően maguk is kipróbálhatnak egy-egy képzőművészeti technikát.

Az előzetes egyeztetésre a gyermekeknek tervezett múzeumpedagógiai programok miatt van szükség. Jelentkezni Göttinger Eszter irodavezető, múzeumpedagógusnál, illetve Stadler Krisztina múzeumpedagógusnál lehet a 75/830 284, vagy a 20/883-02-84-es telefonszámon. A program ingyenes.