Forgalomtechnikai tükör segíti a közlekedést a Kálvária utcánál

Forgalomtechnikai tükör segíti a biztonságos közlekedést a Kálvária utca Szentháromság tér felőli sarkán. – A balesetveszélyes szituációk megelőzésére a beláthatatlan útkereszteződésekben célszerű a tükröt kihelyezni, az Öreghegy utca felé közlekedőktől már több jelzés érkezett az önkormányzathoz, melyekben jelezték ennek igényét. Kovács Sándor alpolgármester kezdeményezésére a tükör a hét elején kikerült a Kálvária utca sarkára, segítve az Anna utca felől érkező gépjárművezetőket. – tájékoztatott Hum Ferenc. Az önkormányzat műszaki osztályának vezetője azt is elmondta, hogy városunkban három helyen van forgalomtechnikai tükör, melyeket gyakran megrongálnak, ezért folyamatosan javításra szorulnak, pedig használják, szeretik az autózók.
Az állami utakon a Magyar Közút Np. Zrt., az önkormányzati utakon a képviselő-testület a közutak kezelője, ezt a hatáskört Pakson településünk főjegyzője, dr. Blazsek Balázs gyakorolja. A közútkezelői feladatok közé tartozik a forgalomtechnikai szabályozás megalkotása, a közlekedési táblák kihelyezése és pótlása, a burkolati jelek felfestése, valamint a kátyúzás is.

– Folyamatban van a helyi közlekedési intézkedési terv felülvizsgálata, ennek részeként tavaly a lakosság észrevételeit is vártuk a problémákról. A városépítő bizottság a beérkezett kéréseket megvizsgálta és továbbította az új közlekedési koncepciótervet készítő szakemberek felé, hogy a paksiak véleményére figyelemmel alkossák meg az új szabályozást. Ez a tanulmány rövidesen elkészül, csakúgy, mint a Fenntartható Mobilitás Terv, melyben az atomerőmű-beruházás miatt várható forgalomnövekedés kezelésére keres megoldási lehetőségeket az önkormányzat. – tudtuk meg Hum Ferenctől.