Győzött az ASE kosárlabdacsapata a Sopron ellen

Mindkét csapat számára létfontosságú volt a győzelem, hiszen az ASE a 11., míg a vendégek a 13. helyen szerénykedtek a tabellán. Magához ragadta a kezdeményezést a paksi csapat, azonban sokáig tartotta a lépést a vendég. A negyed második felében már a tripla kísérletek is célba értek, a tizedik perc végére sikerült ellépni. A második felvonás elején nagyon jól védekezett az ASE, közben pedig termelte a pontokat. Eilingsfeld 2+1-ével 20 pontra nőtt a két csapat között a különbség, de az utolsó szó a Soproné volt. A nagyszünet után mintha bennmaradt volna az öltözőben a Paks, pillanatok alatt felére zsugorodott az előny. Vérszemet kapott a vendég, és „látótávolságra” jött fel a negyed végére. Az utolsó negyedre aztán helyreállt a világ rendje, jó védekezéssel, és feljavult támadójátékkal megérdemelten nyerte a meccset az ASE.

ASE – Sopron KC 95-74 (30-19,24-19,16-22,25-14)

Teo Cizmic: Kemény héten vagyunk túl, gratulálok a fiúknak a győzelemhez, fejlődtünk, de van még hova, például R.T. Queen beépítése. Végre teljes kerettel tudunk gyakorolni, ami fantasztikus érzés.

R.T. Quinn: Nagyon erős mérkőzés volt ez is, de most keményen játszottunk és védekeztünk, aminek meg is lett az eredménye.